Retur & reklamation

Retur av felfri vara

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp. Returrätten gäller enbart produkter i obruten originalförpackning.

Den förlängda returrätten gäller ej varor med bäst före datum såsom tex frystorkad mat. Produkter med bäst före datum har 14 dagars ångersrätt enligt distansavtalslagen och gäller enbart produkter i obruten originalförpackning. Öppet köp och ångerrätten gäller heller ej hygienprodukter som andningsskydd/halvmasker och vattenreningsprodukter i bruten förpackning.

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din produkt meddela oss att du vill göra en retur. Artikeln ska returneras väl emballerad, komplett, felfri och i originalkartong. För mer information, läs distansavtalslagen.

Kontakta alltid vår kundtjänst på [email protected] om du önskar reklamera eller returnera en vara.

Om du vill returnera en produkt för kreditering, vänligen inkludera följande:

· En kort beskrivning av orsaken för retur, återbetalning sker alltid till samma konto som betalning gjorts ifrån.
· Kontaktinformation: namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt ordernummer.

Vi accepterar inte retur mot postförskott eller fakturor på returnerade varor. Returen måste skickas som ett företagspaket. Returer skickade till ombud hämtas inte ut. Kreditering sker inom 7 dagar efter att vi mottagit godset. För returer utgår en kostnad fr. 59 kr för hantering och administration.
Vill du ha en retursedel? Meddela oss så skickar vi retursedel via e-post till ett självkostnadspris om 79 kr per kolli.

Om du som kund har hanterat en returnerbar artikel i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset. Det är mycket viktigt att du packar ner varan noga så att inte varan eller originalförpackningen skadas. Använd aldrig originalförpackningen som yttre emballage. Vid skadad originalförpackning (som uppkommit av orimlig hantering) kommer vi att begära en värdeminskningsersättning av dig som kund.

Reklamationer

Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. 

Kontakta oss alltid vid reklamation. Kanske kan vi avhjälpa felet på distans. Där en närmare kontroll är nödvändig så skickar du varan tillbaks till oss för bedömning. Retursedel erhåller du via mail efter kontakt med oss. Observera att du står för risken vid en retur till oss så skicka originalförpackningen väl förpackad i ett bra ytteremballage. Vi accepterar inte retur mot postförskott eller fakturor på returnerade varor. Returer skickade till utlämningsställe hämtas inte ut.

När varan inkommit till oss görs en bedömning av funktionalitet. Om fel ej kan konstateras återsändes varan till dig på din bekostnad inklusive frakten till oss.

Särskilda villkor kring reklamation av förbrukningsvaror

Förbrukningsvaror som batterier och uppladdningsbara batterier omfattas inte av reklamationsrätten. Uppladdningsbara batterier behöver laddas fullt snarast möjligt efter leverans och därefter kontinuerligt underhållsladdas. Batterier som inte får denna omsorg riskerar att sulfatera och omfattas därför ej av garantin.

Därför är det viktigt med laddning

När batteriet laddas ur övergår blyet och blyoxiden som tidigare fanns på blyplattorna till blysulfat. Blysulfatet bildar också vatten som späder ut svavelsyran. Att det bildas blysulfat är en helt naturlig del av processen i ett batteri. Vid en uppladdning av batteriet återskapas nämligen blysulfatet till bly, blyoxid och svavelsyra.

Om batteriet får stå urladdat under en för lång tid växer kristallerna av blysulfat så mycket att det kan inträffa en sulfatering. Vid en sulfatering förstörs batteriet helt och hållet eftersom det inte går att återskapa så stora kristaller till bly, blyoxid och svavelsyra.


Outlösta paket
Vid outlösta paket/ej uthämtade paket som gått i retur till oss tillkommer en avgift för frakt-, retur- samt expeditionskostnad på 99kr.  

Returer skickas som företagspaket via PostNord till: 

Nordic Preparation AB 
C/O: Manpower AB
Vevgatan 11
50464 BORÅS
Sweden 


Vi kan även bistå med retursedlar till en lägre kostnad än normalt porto hos PostNord, vänligen kontakta oss för att få en retursedel.

Kontakt: [email protected] eller klicka här.

Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom kort 7 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.