Preppa med låg budget: Så sparar du pengar i turbulenta tider

|17/10, 2023

Preppa med låg budget: Så sparar du pengar i turbulenta tider

I dagens värld, när vi möter globala kriser, hög inflation och räntor som höjs, kan det vara utmanande att hitta utrymme i din budget för prepping. Men att vara förberedd behöver inte betyda att du måste tömma din plånbok. I det här inlägget kommer vi att berätta om strategier för att preppa med en låg budget och samtidigt hantera de ekonomiska utmaningar vi möter.

Prioritera det väsentliga

Först och främst, när du preppar med en låg budget, är det viktigt att prioritera det mest väsentliga. I en tid av osäkerhet, såsom krig och hög inflation, är det bäst att fokusera på att säkra ditt grundläggande överlevnadsmaterial. Detta inkluderar mat, vatten och första hjälpen. Se till att du köper i bulk och väljer långvariga livsmedel för att spara pengar på lång sikt. Se även till att din mat inte blir liggande i skafferiet utan att du roterar det (äter dig ur ditt förråd medans du fyller på nytt) för att maten inte ska bli gammal.

Utnyttja rabatter och erbjudanden

Kriser kan ibland öppna upp möjligheter för dig att spara pengar på prepping-material. Håll utkik efter rabatter och specialerbjudanden på överlevnadsprodukter. Det kan vara allt från torkad mat till vattenreningsutrustning. Att handla under rea-perioder och använda kuponger kan göra en stor skillnad i din budget. Vi rekommenderar er att följa vårt nyhetsbrev för att ta del av våra lagerrensningar och kampanjer som dyker upp då och då.

Gör det själv prepping

Ett kreativt sätt att spara pengar är att göra det själv. Genom att skapa ditt eget prepping-kit och tillverka vissa av de nödvändiga föremålen kan du hålla kostnaderna nere. Du kan bygga din egen första hjälpen-kit eller lära dig hur du konserverar din egen mat. Detta ger dig inte bara en känsla av prepping-skicklighet, utan hjälper dig också att spara pengar.

Återanvänd och återvinn

För att spara ännu mer, tänk på att återanvända och återvinna. Gamla kläder kan omvandlas till slitstarka trasor. Plastflaskor kan användas för att lagra vatten. Genom att vara kreativ med de resurser du redan har kan du minska kostnaderna betydligt.

Lär dig grundläggande färdigheter

I tider av krig och hög inflation är kunskap din bästa tillgång. Lär dig grundläggande överlevnadsfärdigheter som att bygga en eld, rengöra vatten och utföra första hjälpen. Detta kräver ingen kostnad och kommer att vara ovärderligt om du någonsin hamnar i en kris.

Vi rekommenderar även våra böcker för att alltid ha tillgång till information även om strömmen eller internet slutar fungera. Våra böcker hittar du här.

Samarbeta med andra preppers

En smart strategi är att samarbeta med andra preppers. Du kan dela på inköp av bulkvaror och dra nytta av varandras kompetenser. Tillsammans kan ni stärka er beredskap även med en begränsad budget.

Våra avslutande tankar

Att preppa med en låg budget kan vara en utmaning, särskilt i osäkra tider som dessa. Men med rätt strategi kan du bygga en pålitlig beredskap som inte tömmer din plånbok. Kom ihåg att hålla ditt budgetmål i åtanke och vara kreativ i din strategi. Genom att prioritera, utnyttja rabatter, göra det själv, återanvända och lära dig grundläggande färdigheter, kan du vara redo för framtida kriser samtidigt som du balanserar din ekonomi i dessa osäkra tider. Även viktigt att tänka på är kvalitén av produkterna du köper. Bara för att du köper något för ett lågt pris behöver det inte betyda att det är billigt. Därför har Nordic Preparation tagit fram produkter med bra kvalitet som håller över tid!